Home » Stories » Mijn top 5 voor Kerst

Mijn top 5 voor Kerst

Het is bijna kerst.

(En bijna Sinterklaas).

Dat betekent dus; cadeautjes-tijd!

Ik zeg altijd, geef een boek cadeau.

Maar welke dan?

Voila, kies er één uit het lijstje. Hopelijk kan ik je zo een handje helpen.

Overigens is het een mix van zowel fictie als non-fictie. En staan alle boeken in willekeurige volgorde.

#1 The Last Thing He Told Me – Laura Dave

The Last Thing He Told Me by Laura Dave

Mijn favoriete fictie van dit jaar. Mysterie, spanning en een gave ontrafeling. Ik was vooral geboeid door de relatie tussen de hoofdpersoon en haar stiefdochter. Gedurende het verhaal wordt ie enorm goed uitgewerkt. Aanraderrrr!

#2 To Hell with the Hustle – Jefferson Bethke

To Hell with the Hustle: Reclaiming Your Life in an Overworked, Overspent,  and Overconnected World: Bethke, Jefferson: 9780718039202: Books - Amazon.ca

Een fijn perspectief op hoe we onze maatschappij in een altijd-werkende machine hebben veranderd. En waarom dat niet goed is.
Eén van de meest interessante passages uit dit boek – volgens mij dan – ging over Edison. Edison vond dat slaap een onnodig overblijfsel was van de oermens in ons. Hij stond bekend om zijn belachelijk lange werkdagen, jarenlang. Het leidde hem naar zijn grootste uitvinding ooit: de gloeilamp.

#3 The Choice – Dr. Edith Eva Eger

The Choice by Edith Eger - Penguin Books Australia

Je hebt altijd een keuze. Neem het aan van deze vrouw die Auschwitz overleeft heeft. De manier waarop het is geschreven is gewoonweg boeiend. Heel, heel, héél inspirerend. 

#4 Start with Why – Simon Sinek

Start with Why: How Great Leaders Inspire Everyone to Take Action: Sinek,  Simon: 8580001042060: Books - Amazon.ca

Gewoon het beste fundament voor elke business. Start a movement. Not a business.

#5 Redeeming Your Time – Jordan Raynor

Redeeming Your Time: 7 Biblical Principles for Being Purposeful, Present,  and Wildly Productive: Raynor, Jordan: 9780593193075: Amazon.com: Books

Goed, misschien ben ik een béétje biased omdat Jordan een gast was op mijn podcast (over zijn andere boek, ook een topper!) Dat neemt alleen niet weg dat dit boek eigenlijk best heel erg goed is. Ik weet het, er zijn tig boeken over time management, maar deze is enorm praktisch. Jordan – yes, we can call each other by our first name 😉 – heeft het voor mekaar weten te krijgen om alle grote boeken samen te gieten in één compacte versie. Hét boek voor die drukke schoonzus van je ;).

BONUS TIP! De Jels serie.

Boek: Jels - Geschreven door Jane Trapman
Jels: en de Dag der Gerechtigheid (Dutch Edition): Trapman, Jane:  9789082900774: Amazon.com: Books

Ja, ik kan het natuurlijk niet laten. Light-fantasy, avontuur, vleugje romantiek… Jels biedt het je allemaal. Is dit schaamteloze zelfpromotie? Yep.

Duik in het verhaal van Jels, die door het vinden van een verboden boek een beerput aan geheimen opentrekt. Haar leven verandert als ze uitvindt dat ze bij een onbekend volk hoort dat een profetie te vervullen heeft. En blijkbaar is ze daardoor haar eigen leven niet meer zeker.

Jels vindt je hier terug.

Heb jij nog leuke tips? Drop ze in de comments. Ook ik ben altijd op zoek naar aanraders!

Leave a Reply

Your email address will not be published.